Gun-Inger Arvidsson

Gun-Inger Arvidsson, född 1938, bor i Hässleholm och har alltid varit mycket intresserad av bilder. Jag ägde inte en egen kamera förrän jag var trettiosex år. Jag är autodidakt. Dokumentation av samtiden för framtiden är det som jag ansett vara mycket viktigt. Jag har varit medlem i SJ:s fotoklubb i Hässleholm, ordförande i Hässleholms fotoklubb 1988–1998 och medlem i Fotografiska Föreningen i Malmö.

Sommaren 1981 dokumenterade jag och min livskamrat John Arvidsson vår resa på smalspåret Växjö–Hultsfred–Västervik.

Från att under många år nästan varit boende i mörkrummet har jag övergått till den digitala bildvärlden. Jag har på eget förlag gett ut fem böcker. ”Tretusenfemhundra timmar” där jag följde en skolklass i fyra år. Från förskolan tills barnen gick ut tredje klass. ”Människor – Arkitektur – Miljöer” samt ”Hässleholm den lilla staden” Böckerna visar i text och bild hur Hässleholm såg ut innan många hus och miljöer försvann under rivningsraseriet som drabbade hela Sverige. Boken ”kropp och själ ljus och mörker”. Visar i bild och poesi hur jag blev behandlad efter min depression 1999.

Två böcker gav jag ut 2018. Dokumentationer om järnvägar. Inlandsbanan samt Järnvägen Älmhult – Sölvesborg.

Egna utställningar har jag haft i Sverige likaså samlingsutställningar i Europa, Kina och Japan. Under våra fjällvandringar samt olika resor har jag fotograferat i dia. Dessa bilder har jag skannat av. Jag är med på Fotosidan i olika temagrupper vilket ger glädje till många.