Uppdatering av samlingarna

 Smalspårsarkivet presenteras i stationshuset i Hultsfred, den 6 maj 2018.

Det har nu gått cirka en månad sedan vi lanserade Smalspårsarkivet med visningar i Västervik och Hultsfred. Sammanlagt ett 30-tal intresserade dök upp vid presentationerna och fick en rälsbusstur ut till Verkebäck respektive Vena, där de olika QR-anslagen visades upp. Anslagen innehåller direktlänkar till de olika utställningar och platspresentationer som finns här på sidan. Inför trafikstart kommer fler anslag att sättas upp utmed järnvägen och i fordonen.

Under maj månad har vi fortsatt arbetet med att digitalisera och inventera olika arkivobjekt. Närmast har vi påbörjat publiceringen av en bildsamling från fotografen Mats Andersson. Det rör sig om över 200 svartvita bilder tagna under 1970- och 1980-talet från olika smalspårsmiljöer i Småland och Östergötland. Vi har hittills lagt ut ungefär hälften av bilderna och mer kommer att publiceras under de närmaste veckorna.

Vi har även fått låna en större samling bilder från Järnvägsmuseet i Gävle med framförallt äldre bilder från Norsholm-Västervik-Hultsfreds Järnvägar. Dessa håller vi på att gå igenom och står näst på tur att publiceras.

Har du bilder eller material som du vill dela med dig av till Smalspårsarkivet? Hör gärna av dig! Kontaktinformation hittar du under fliken ”kontakta oss”.